Waarom is er nog steeds nieuwbouw?

Het is haast niet te geloven, de prijzen van de huizen blijven dalen, maar er worden wel steeds nieuwe huizen gebouwd, bedrijfspanden worden ontwikkeld en waarom? Er is zoveel leegstaand. Financieel is het niet te begrijpen dat ze niet eerst alles weer vol gaan zetten, ze moeten zorgen dat de leegstaand weg wordt gewerkt en dan weer gaan kijken welke mogelijkheden er zijn.

Maar dit wordt niet gedaan. Veel mensen zijn daar niet over te spreken en vinden het niet kunnen dat veel mensen nu een nieuwbouw huis krijgen en de oudere woningen gewoon leeg komen te staan. De mensen die nu een nieuw huis laten bouwen zitten straks vaak ook met dubbele lasten. De oude woning wordt vaak niet verkocht. Dit houdt in dat de kosten erg hoog oplopen en uiteindelijk de nieuwbouw misschien ook in de verkoop gaat om te kijken welk huis er het eerste wordt verkocht om er maar voor te zorgen dat ze geen dubbele lasten meer hebben. Dit is een aspect waar veel mensen vooraf niet over nadenken, maar in deze tijd is het niet verstandig om een nieuw huis te gaan kopen als het oude nog niet verkocht is. Woningen worden nu niet goed verkocht, daarom is het beter om te wachten, maar wat kun je wel doen?

  • -          Reclame maken voor je woning, zorg dat er mensen komen kijken en wellicht de aandacht krijgen;
  • -          Zorg als je echt wilt verkopen dat de prijs niet te hoog is;
  • -          Zorg dat het huis goed is onderhouden, mensen willen liever een woning waar zij direct in kunnen dan een woning waar zij nog een jaar aan moeten verbouwen;
  • -          Zorg er voor dat je geen dubbele woonlasten krijgt. Als je oude woning is verkocht kun je nog snel genoeg op zoek naar een nieuwe woning die voldoet aan de eisen. Maar je kunt vooraf wel gaan kijken welke hypotheek je maximaal kunt krijgen.
  • -          Bekijk daarom alle mogelijkheden rustig zodat je een beetje weet wat je kunt vragen voor je huis en welk bedrag je dan uit kunt geven aan een nieuwe woning.

Zo kun je toch alvast rond gaan kijken en de mogelijkheden bekijken. Dit is natuurlijk niet altijd zoals je het gewenst zou hebben, maar zo kun je toch bekijken wat het aanbod is en een kijkje nemen bij de huizenmarkt. Als je dan een aanbod krijgt om je huis te kunnen verkopen en het is net wat onder de vraagprijs maar je kunt het er voor verkopen, en je wilt heel graag een nieuwe woning, dan kun je het natuurlijk doen. In deze tijd wordt het verkopen niet erg eenvoudig. Als er daarom mensen komen kijken sta open voor ideeën en het is vaak water bij de wijn doen, maar als je het dan wel kunt verkopen, even slikken en dan kun je de andere toekomst dromen misschien wel waar gaan maken! Kijk daarom eerst goed naar de mogelijkheden en neem geen beslissingen die je niet waar kunt maken. Eerst eens overleggen en de mogelijkheden bekijken zodat je een goede keuze gaat maken waar je zelf ook echt achter staat. Als dit zo is dan kun je aan de slag gaan en bekijken welke huizen er voor jou klaar staan!