Goedkope aanvullende verzekering, zonde van het geld

Veel verzekeraars bieden goedkope aanvullende verzekeringen aan, deze verzekeringen hebben premies van maximaal 10 euro. Veel consumenten denken dat een goedkope aanvullende verzekering een goede dekking is, echter blijken deze verzekeringen onder de maat te scoren als het gaat om dekking.

Dit is gebleken uit een onderzoek van de vergelijkingswebsite geld.nl. Deze financiële vergelijkingssite heeft als kernwaarden onafhankelijk en betrouwbaar als het om uw financiële waarde gaat. Afgelopen jaren hebben diverse bedrijven laten merken dat het belang van de consument niet voorop heeft gestaan, terwijl hier wel vraag naar is en daarom is Geld.nl ontstaan.

De verzekeringen met de laagste premies bleken op diverse gebieden geen goede dekking te geven. Ook al kosten deze verzekeringen 5 tot 10 euro per maand, toch gooi je per jaar ongeveer 60 tot 120 euro weg. Een aanvullende verzekering vormt een uitbreiding op de door de overheid verplicht gestelde basiszorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering vergoedt dus de zorg die niet onder de basisdekking valt. Veel consumenten weten niet op welke punten ze een verzekering afsluiten moeten en kiezen daarom vaak voor goedkope varianten, niet wetende dat deze verzekeringen niet voldoende dekking geven. Het is daarom verstandig om altijd een expert te raadplegen over welke verzekering het beste bij u past.