PERFO

Geperforeerde plaat op maat.

Kortweg perfoplaat, gaat een steeds belangrijkere rol spelen binnen onze toeleveringsproducten. Perfoplaat wordt in de bouw veel toegepast als afscherming van leuningwerk bij trappen(huizen) en balkons. Door de enorme ontwerp vrijheid van perfoplaat op maat kunnen er bijzonder fraaie constructies worden gerealiseerd. Daarnaast wordt perfoplaat veel toegepast in de zakelijke interieurbouw. Denk hierbij aan werkplekafscherming, schaamschotten en bedrijfslogo’s.

Perfoplaat is mogelijk in alle gangbare materiaalsoorten en wordt daarnaast veel gepoedercoat in iedere denkbare kleur.

De kosten van perfoplaat opmaat worden voor een groot deel bepaald door de machinetijd. In een gemiddelde grote plaat met een ‘gemiddelde’ perforatie zitten al snel enkele duizenden gaten! Een snelle machine alleen is niet voldoende. Investeringen in meervoudige gereedschappen zijn onontbeerlijk. Meervoudig gereedschap is gereedschap waarbij bv in 1 klap 7 of meer gaten worden geponst.

De eerste perfoplaten die ATW Industrie BV produceerde waren drie bureau afschermplaten ten behoeve van een ‘oude’ klant die net verhuist was. Momenteel produceren wij duizenden perfoplaten opmaat per jaar voor tientallen klanten. Het merendeel van deze klanten zijn afkomstig uit de staalbouw, en interieurbouw bedrijven die hun weg hebben gevonden naar de producent i.p.v. de tussenhandel.